dimarts, 15 de desembre del 2015

PICASA

Picasa es una pàgina web que serveix per penjar i compartir imatges a Google+, posar filtres i efectes a les teves imatges, apart d'això també serveix per organitzar, visualitzar, editar i compartir fotos. Va ser creada el 2002 en cara que Google es va fer amb la seva llicencia el 2004. És totalment gratis.


dijous, 3 de desembre del 2015

VIATGE A LAS MALDIVES



Durant aquests últims dies he estat treballant en aquest projecte del GIMP el programa d'edició d'imatges que os vaig presentar l'anterior dia. Aquest cop el projecte tracta sobre intentar posar-te en un lloc famós o paisatge on no hagis estat o que no en tinguis fotos i posar-ti a través del Gimp sense que es noti. 
PROCEDIMENT:

1-Primer he buscat una imatge del paisatge, despres he buscat una imatge meva on més o menys encaixes a la imatge.
2-Me retallat i enganxat a la imatge del paisatge.
3-He retallat i afegit un castell de sorra per donar algo mes de alegria.
4-He fet un marc amb l'inkscape i le ajustat a la imatge .
5-Per ultim he afegit un text en el que diu "viatge a las maldives"

dijous, 12 de novembre del 2015

GIMP:

El gimp es un programa per la edició de imatges en mapa de bits, també  pot editar dibuixos. És totalment gratis. És semblant a el Photoshop. Avarca una gran quantitat de eines i de opcions. El programa va per capes de forma que pots editar amb total llibertat qualsevol part de la imatge


PROJECTE: ATONIUM

Primerament obrim la imatge amb el gimp, seguidament creem una nova capa, i fem els cercles davant de les boles de la imatge. Fem això fins que estiguin substituïdes totes les boles, seguidament substituim els camins amb la eine de creador de camins i omplint-los amb degradats. Un cop fet tot això borrem el fons.



dimarts, 27 d’octubre del 2015

PROJECTE:


TÍTOL:


Previsualitza


Per fer aquest títol lo únic que he tingut que fer es clicar sobre l'eina de escriure, seguidament escriure "Portafoli Pol Cucala". Després he posat la primera lletra de les tres paraules en cursiva i en negreta. Per acabar he seleccionat un color i li e aplicat al titul.



FONS:

Per fer aquest fons he fet un cuadrat gran de color blanc, seguidament he agafat le eina de la pluma, amb aquesta e fet els dibuixos que recorren el cuadrat de un canto a un altre.




LOGOTIP: 

Per fer aquest logotip he agafat la eina dellapis, seguidament e pujat el suavitzat les corbes i he anat fent formes fins trobar les que magradaven. Després els i he aplicat un degradat radial amb colors molt vius, per acabar he escrit les meves inicials abaix del logotip. 


dimecres, 21 d’octubre del 2015




L'inkscape és un programa d'ordinador d'edició gràfica de vectors. Pots crear i editar gràfics vectorials com il·lustracions, logotips, diagrames, línies... Ademés es totalment gratuït. 

És molt fàcil de dominar i molt complert, e après a fer tot tipus línies, dissenys de logotips i moltes coses més. És un programa molt recomanable, clica sobre descarrega si vols gaudir de les seves prestacions. 

A continuació os mostraré alguns dels treballs realitzats amb l'inkscape:

1-Afecte visual de un triangle:
Per fer aquesta tasca 
em fet un triangle, deprés em creat tres cercles i amb l'editor de corbes em tret una part del cercle, que s'ajusta perfectament amb les cantonades del triangle.Un cop ho haguem fet amb els tres cercle, borrem el triangle i queda aquest afecte visual. 




2- Felip: 
Per fer el felip primer em creat dos cercles un més gran que el altre, seguidament em creat ods cercles mes petits, un a dins de cada cercle. Després em creat un el·lipse colocat en el cercle més gran i a sobre em dibuixat tres línies. Per finalitzar només falta fer-li les potes amb dos el·lipses ven estirats i seguidament fer la s'ombre de les potes amb línies.


3-quadrats:
Per fer aquesta tasca em fet cuadrats i els em anat colocan un asobre del altre en diferents posicións.

4-Papallona:
Per fer la papallona em creat un cercle que actua com a cap, un el·lipse que fa de cos i 8 el·lipses per cada ala. Seguidament em posat color a la papallona fent degradats de color a les ales.




dijous, 17 de setembre del 2015

PRESENTACIÓ

Benvinguts,

Em dic Pol Cucala i aquest es el meu bloc sobre informàtica de 4rt d'ESO.
Estudio a l'institut Pere Ribot De Vilassar de mar.

Les meves aficions són jugar a futbol, els esports de platja, viatjar i quedar amb els meus amics.
La meva cosa preferida es anar de vacances a Eïvissa, cuan sigui gran vull anar a viure alla.

Després de acabar 4rt no cuntinuare al institut, anire a fer FP de grau mitj i superior segurament sobre algo de informatica o ciències. 

Una de les coses que m'agradaria fer es anar a
 Àfrica o Nova Zelanda de viatje.